Witlof uit de oven met blauwe kaas

witlof met blauwe kaas en walnoten uit de  oven

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het trouwens ook goed met pompoen,…

Bekijk het recept

Snijbiet met mozzarella

snijbiet met mozzarella

Snijbiet met een laagje van gesmolten mozzarella: simpel en lekker! Dit gerecht kan je ook prima maken met bijvoorbeeld andijvie…

Bekijk het recept

Groenten uit de oven, ik ben er dol op! Door groenten in de oven te garen ontwikkelen zich altijd extra smaken, want de suikers in groenten (ja ook in witlof) veranderen en je verliest geen smaak, wat met koken in water toch altijd een beetje gebeurt. Deze combinatie van een bittertje van de witlof, zoet van de dadel en zout van de kaas vind ik echt lekker.  En dan voor de structuur nog een nootje erbij… echt het is niet zo ingewikkeld hoor!

Ingrediënten

  • 700 g witlof
  • 3 of 4 dadels
  • beetje tijm
  • 50 g blauwe kaas (ik nam Stilton)
  • olijfolie
  • p&z
  • handvol walnoten

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal met een beetje olijfolie in. Snijd de kontjes van de witlof, verwijder lelijke blaadjes en snijd in de lengte doormidden en dan eventueel nog in kwarten. Schik de witlofparten, met de snijkanten naar boven, in de schaal en geef ze met een kwastje een beetje olie. Strooi er wat tijm, p&z over. Snijd de dadels in stukjes en verdeel ze over de groente. Hak de noten grof en strooi die ook over de schotel. Dek af met aluminiumfolie en bak ongeveer 20 min. in de oven. Kijk dan f je het al bijna gaar genoeg vindt, verdeel dan in blokjes gesneden kaas erover en laat dit, nu zonder folie, nog een 10 min. bakken in de oven. Lekker met verse pasta, rijst of aardappels.