Witlof uit de oven met blauwe kaas

witlof met blauwe kaas en walnoten uit de  oven

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bietjes met gember en sinaasappel

Hmmm, verwarmende bietjes, dat is lekker op een koude winterse dag!

Bekijk het recept

Sajoer van Chinese kool

Sajoer van Chinese kool

Een sajoer houdt het midden tussen soep en groentegerecht. Met wat meer vocht en minder rijst op je bord voelt…

Bekijk het recept

Groenten uit de oven, ik ben er dol op! Door groenten in de oven te garen ontwikkelen zich altijd extra smaken, want de suikers in groenten (ja ook in witlof) veranderen en je verliest geen smaak, wat met koken in water toch altijd een beetje gebeurt. Deze combinatie van een bittertje van de witlof, zoet van de dadel en zout van de kaas vind ik echt lekker.  En dan voor de structuur nog een nootje erbij… echt het is niet zo ingewikkeld hoor!

Ingrediënten

  • 700 g witlof
  • 3 of 4 dadels
  • beetje tijm
  • 50 g blauwe kaas (ik nam Stilton)
  • olijfolie
  • p&z
  • handvol walnoten

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal met een beetje olijfolie in. Snijd de kontjes van de witlof, verwijder lelijke blaadjes en snijd in de lengte doormidden en dan eventueel nog in kwarten. Schik de witlofparten, met de snijkanten naar boven, in de schaal en geef ze met een kwastje een beetje olie. Strooi er wat tijm, p&z over. Snijd de dadels in stukjes en verdeel ze over de groente. Hak de noten grof en strooi die ook over de schotel. Dek af met aluminiumfolie en bak ongeveer 20 min. in de oven. Kijk dan f je het al bijna gaar genoeg vindt, verdeel dan in blokjes gesneden kaas erover en laat dit, nu zonder folie, nog een 10 min. bakken in de oven. Lekker met verse pasta, rijst of aardappels.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK