Wortel-pakora’s

wortelkoekjes met een sausje van tomaat en rode peper

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Palmkoolrisotto met shiitake

risotto met palmkool en gebakken shiitake

Dit recept is gemaakt door onze Meike! De opdracht was: maak iets met palmkool en shiitake, de uitkomst was deze…

Bekijk het recept

Chioggia bieten met veldsla en vijg

een carpaccio van chioggiabiet met eldsla, geitenkaas, walnoot en vijgen

Onze dochter Meike houdt van koken en kreeg onlangs van haar oma een mandoline kado. Nee, niet zo één met…

Bekijk het recept

Ik houd van dit soort hartige koeken uit de koekenpan. Het is een mooie manier om wat extra groente in een lunch of snack-moment te frommelen, maar ook een leuke afwisseling op je bord bij het avondeten. En als je een lekker grote koekenpan neemt, is het zo klaar, dat bakken!

Ingrediënten

  • voor de pakora’s:
  • 2 eieren
  • 150 g (rijste)bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 90 ml water
  • 250 g wortels
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl zout
  • 1 tl chilivlokken-of poeder
  • olie om te bakken (ik kies kokosolie)
  • voor de dipsaus:
  • 3 tomaten
  • 1 verse rode peper
  • 2 knoflook teentjes
  • snufje zout
  • voor de garnering:
  • wat bosuitjes of handje verse koriander

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak de wortels schoon en rasp ze grof. Pel het teentje knoflook. Mix in een kom de bloem, knoflook uit de pers, zout, chilipoeder en eieren.  Voeg bij beetjes het water toe en roer goed door tot er een dik en glad beslag ontstaat. Mix de wortel door het beslag. Verwarm een grote koekenpan met olie. Schep een eetlepel beslag in de pan en druk een beetje plat. Met een beetje geluk passen er 4 per keer in je pan. Bak de pakora’s aan beide zijden goudbruin. Dipsaus: Pureer in een blender de tomaten, knoflook en rode peper en zout. Serveer met de tomaten dip en garneer met lente-ui of verse koriander.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK