Wortel-pakora’s

wortelkoekjes met een sausje van tomaat en rode peper

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Ik houd van dit soort hartige koeken uit de koekenpan. Het is een mooie manier om wat extra groente in een lunch of snack-moment te frommelen, maar ook een leuke afwisseling op je bord bij het avondeten. En als je een lekker grote koekenpan neemt, is het zo klaar, dat bakken!

Ingrediënten

  • voor de pakora’s:
  • 2 eieren
  • 150 g (rijste)bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 90 ml water
  • 250 g wortels
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl zout
  • 1 tl chilivlokken-of poeder
  • olie om te bakken (ik kies kokosolie)
  • voor de dipsaus:
  • 3 tomaten
  • 1 verse rode peper
  • 2 knoflook teentjes
  • snufje zout
  • voor de garnering:
  • wat bosuitjes of handje verse koriander

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak de wortels schoon en rasp ze grof. Pel het teentje knoflook. Mix in een kom de bloem, knoflook uit de pers, zout, chilipoeder en eieren.  Voeg bij beetjes het water toe en roer goed door tot er een dik en glad beslag ontstaat. Mix de wortel door het beslag. Verwarm een grote koekenpan met olie. Schep een eetlepel beslag in de pan en druk een beetje plat. Met een beetje geluk passen er 4 per keer in je pan. Bak de pakora’s aan beide zijden goudbruin. Dipsaus: Pureer in een blender de tomaten, knoflook en rode peper en zout. Serveer met de tomaten dip en garneer met lente-ui of verse koriander.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK