Wortel uit de oven

regenboogpeen uit de oven

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pastinaak puree met tijm

Pastinaak puree met tijm en rode uienjus

Pastinaak en aardappels zijn heerlijk als je ze samen roostert in de oven, maar deze keer maakte ik een zachte…

Bekijk het recept

Veldsla salade met peer en kaas

veldsla met peren

Een klassieke combi die het altijd goed doet: peer, noten en kaas. Ik maakte deze salade al eerder met blauwe…

Bekijk het recept

Een simpele manier om heel lekkere wortels te maken!  Deze wortels zijn heerlijk bij een maaltje met rijst of quinoa en een lekkere yoghurt-knoflooksaus. Kies eens voor falafel als je vegetarisch wilt eten, maar een gebakken vis of lamsvlees of kip doen het ook goed. Ipv. komijn kun je ook karwijzaad nemen, of tijm, of rozemarijn. Allemaal net even anders.

Ingrediënten

700 g regenboogpeen; olijfolie; zout; ½ el komijnzaadjes

Knoflook -yoghurtsaus: 3 el mayonaise; 1-2 tenen knoflook; p&z; 1 theekopje yoghurt of met wat water verdunde kwark, (soja yoghurt of geitenyoghurt zijn ook erg lekker); een snufje gedroogde dille; (of wat verse; of fijngehakte peterselie).

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Maak de wortels schoon door ze met de dunschiller te schillen of te boenen, snijd onder en bovenkant bij en snijd ze in repen in de lengte, niet te dik (’n smalle pink) of plakken, wat je wilt. Kleiner zijn ze sneller klaar, maar worden ze ook iets droger. Verdeel ze over een bakplaat en besprenkel de wortels met olijfolie en hussel ze goed om, zodat alle wortels een olie laagje krijgen. Bestrooi ze met wat zout en komijnpoeder. Rooster ze in 30-40 min. gaar in de oven, schep halverwege een keer om en controleer dan even door te prikken hoe gaar ze al zijn.

Knoflook-yoghurtsaus: Pers de knoflook in een kommetje, strooi er wat zout over en roer door. Meng er daarna de andere ingrediënten door. Laat even staan om op smaak te laten komen.