Wortelkoekjes met koriandersaus
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Je kan natuurlijk gewoon lekker de wortels in stukjes snijden, koken, afgieten, klontje boter erbij en een snuf nootmuskaat en klaar. Niks mis mee, altijd lekker. Je kan ook een beetje ingewikkelder doen in de keuken en deze wortelkoekjes maken. Leuk, eens wat anders. De koriandersaus kun je ook maken zonder de koriander- en fenegriekzaadjes, dus geen paniek als je die niet hebt. Deze saus smaakt natuurlijk ook lekker bij simpel gekookte wortels en is heerlijk bij witte vis. Door de walnoten wordt de koriandersmaak een beetje gedempt, dus als je niet zo heel erg dol bent op koriander, zou deze saus misschien tóch bij je in de smaak vallen.
Ingrediënten
700 g wortels, 1 ui, 1 tl korianderpoeder, 6-7 el kikkererwtenmeel (bloem kan ook), 2 eieren, olie om te bakken (kokosolie), voor de saus:, 70 g walnoten, 1 bosje koriander, 1 teentje knoflook, 2-3 el olijfolie, 1 el witte wijnazijn, p&z, eventueel:, 1 tl korianderzaad, 1 tl fenegriekzaad, ½ el granaatappelsiroop
Bereiding
Bereid eerst de wortelkoekjes voor. Rasp de wortels met een grove rasp. Pel en snipper de ui zo fijn als je kan. Meng de wortel en ui met het korianderpoeder, kikkererwten en eitjes in de kom, voeg wat p&z toe en meng goed. Laat dit geheel even staan en maak intussen de saus. Plet daarvoor in een vijzel de koriander- en fenegriekzaden fijn. Was de koriander en snijd het kruid – mét steeltjes – in grove stukken. Pel het teentje knoflook en doe alle ingrediënten voor de saus in een mixer of blender. Mix totdat er een gladde structuur ontstaat. Voeg een paar eetlepels water toe als de saus te dik is. Verhit olie in een koekenpan (of gebruik er twee) en schep met twee eetlepels telkens een bergje wortelmengsel in de pan en druk dit een beetje plat. Je kunt in een grote koekenpan ongeveer 4 koekjes per keer bakken. Keer ze na een paar minuten behoedzaam om en bak nog even tot ze kleuren. Bak zo alle koekjes, serveer ze met de saus.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 371
- Volgende »