Wortelsalade met alfalfa

Wortelsalade met alfalfa

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bieten tarte-tatin met uien

Bieten-tarte tatin met uien

Feestelijk en niet moeilijk!

Bekijk het recept

Bloemkool met tahin-knoflooksaus

bloemkool met tahin-knoflooksaus

Hoezo, Bloemkool een Hollandse groente?

Bekijk het recept

Wortelsalade met alfalfa

Ingrediënten

500 g wortels, 50 g zonnebloempitjes, ½ el maanzaad, ½ bakje alfalfa, eventueel een beetje verse koriander of peterselie., Voor de dressing: ½ citroen; geraspte schil en sap; 2 el olijfolie; ½ el lijnzaadolie of sesamolie; 1 tl honing als je wilt; p&z

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak eerst de dressing in een kom. Rooster de zonnebloempitjes in een droge koekenpan en rooster het maanzaad kort mee wanneer de zonnebloempitten beginnen te kleuren. Laat afkoelen op een bordje. Was de wortels, snijd de bovenkanten bij en rasp ze grof in de kom met dressing. Meng samen met plukjes alfalfa, de geroosterde pitjes en als je wilt ook nog wat fijn gehakte koriander of peterselie door elkaar. Heerlijk bij een maaltje gebakken aardappels of een broodje falafel! Een restje neem je de volgende dag lekker mee naar je werk of geef je mee naar school!