Hartige taart met rood en blauw

Print Friendly, PDF & Email

bietentaart

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Geroosterde knolselderij met amandelsaus

Print Friendly, PDF & Email

Een amandelsaus geeft de knolselderij cachet. Ook lekker bij andere groenten!

Bekijk het recept

Frisse salade van winterpostelein

saklade van winterpostelien met sinaasappel en walnoten
Print Friendly, PDF & Email

Snel klaar, deze salade met noten en sinaasappel.

Bekijk het recept

Jawel, dat kan, rode biet en blauwe kaas. Hou je niet van de sterke smaak van blauwe kaas, kies dan gerust iets anders, bv. (zachte) geitenkaas of lekkere komijnekaas! Lekker met een groene salade.

Ingrediënten

500 g bieten, 200 g sjalot of rode ui, 3 eieren, ½ pakje sojaroom (of andere romige substantie), 200 g blauwe kaas, ik koos voor Gorgonzola, 1 tl rozemarijn, scheut olijfolie, 2 el port (kan ook met balsamicoazijn als je geen port in huis hebt), 6 vellen bladerdeeg uit de vriezer, boter

Bereidingstijd: 120 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Kook eerst de bietjes, dat kan ook al van te voren. Afhankelijk van de grote hebben ze 45- 60 min. nodig. Heb je meer bieten in je pakket, kook ze dan gewoon allemaal. Wat je overhoudt, gebruik je in een salade of je maakt er lekker bietenhummus van.
Laat het bladerdeeg ontdooien. Pel de sjalotten en snijd ze in dikke plakken (ongeveer zo dik als je vinger). Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak op niet te hoog vuur de sjalotten 4-5 min. Keer ze dan voorzichtig om en bak nog een paar minuten. Lepel er 2 el port overheen, laat die uitbruisen en draai dan het vuur uit. Verwarm de oven voor op 180°C. Schrik de bieten onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in stukjes. Vet een springvorm in met wat boter en bekleed zorgvuldig met het bladerdeeg, laat de naden elkaar overlappen en druk stevig aan. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Schik de stukjes biet op de bodem, bestrooi met p&z en de rozemarijn. Kluts de eieren in een kommetje met de room en giet dit over de bieten. Leg voorzichtig de uienplakjes op de taart. Tot slot snijd je de kaas in blokjes en verdeel die tussen de uienringen. Bak 30-40 min. in het midden van de oven. Laat 10 min. staan alvorens je de taart aansnijdt.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Geroosterde knolselderij met amandelsaus

Print Friendly, PDF & Email

Een amandelsaus geeft de knolselderij cachet. Ook lekker bij andere groenten!

Bekijk het recept

Frisse salade van winterpostelein

saklade van winterpostelien met sinaasappel en walnoten
Print Friendly, PDF & Email

Snel klaar, deze salade met noten en sinaasappel.

Bekijk het recept