Wortelsalade met alfalfa

Wortelsalade met alfalfa

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Romige prei met pasta

Romige prei met pasta

Het duurde best even voor de meisjes hier in huis prei lustten, maar deze saus trok ze over de streep.

Bekijk het recept

Witloftaart met tomaatjes

Makkelijk te maken en heel smakelijk!

Bekijk het recept

Wortelsalade met alfalfa

Ingrediënten

500 g wortels, 50 g zonnebloempitjes, ½ el maanzaad, ½ bakje alfalfa, eventueel een beetje verse koriander of peterselie., Voor de dressing: ½ citroen; geraspte schil en sap; 2 el olijfolie; ½ el lijnzaadolie of sesamolie; 1 tl honing als je wilt; p&z

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak eerst de dressing in een kom. Rooster de zonnebloempitjes in een droge koekenpan en rooster het maanzaad kort mee wanneer de zonnebloempitten beginnen te kleuren. Laat afkoelen op een bordje. Was de wortels, snijd de bovenkanten bij en rasp ze grof in de kom met dressing. Meng samen met plukjes alfalfa, de geroosterde pitjes en als je wilt ook nog wat fijn gehakte koriander of peterselie door elkaar. Heerlijk bij een maaltje gebakken aardappels of een broodje falafel! Een restje neem je de volgende dag lekker mee naar je werk of geef je mee naar school!