Wortelsalade met pitjes

20181024_182631_resized wortels met pitjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bietenrisotto met geroosterde biet

bieten recept

Eigenlijk zijn dit twee recepten: 1 voor bietenrisotto en 1 voor geroosterde biet. Je kunt ook de geroosterde bieten op…

Bekijk het recept

Mais met oregano en boter

mais met geraspte kaas erover

Mmmm, als de mais zo lekker sappig en zoet is, hoef je er niet veel meer aan te doen dan…

Bekijk het recept

Een supersimpele salade, bomvol vitamines en kidsproof. Je kan hem naar eigen inzicht nog uitbreiden met ui en appel, of misschien wel avocado, ei, rozijntjes of kokosrasp? Wat wordt jouw favoriet?

Ingrediënten

  • 500 g wortels
  • 3 el zonnebloempitjes
  • 2 el verse basilicum (of 1 el gedroogde)
  • 1 el vers gehakte peterselie
  • voor de dressing:
  • 3 el olijfolie
  • 2 el appelazijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • p&z
  • Wil je nog wat meer pit? Neem dan nog 1 halve rode ui
  • Wil je wat meer zoet? Neem dan nog 1 appeltje

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Rooster de zonnebloempitten een paar minuten in een droge koekenpan op een matig vuur.  Af en toe om roeren. Haal van het vuur af wanneer wat bruin kleuren en gaan geuren, laat afkoelen op een bordje. Roer in een ruime kom de azijn, olie, mosterd en honing tot een dressing. Maak op smaak met  p&z.  Wanneer je ook ui in je salade wilt, snipper je hem fijn en meng je hem met de dressing. Maak de wortels schoon, rasp ze op een grove rasp of snijd met een spiraalsnijder in mooie dunne slierten. Meng met de dressing in de kom. Pluk wat blaadjes basilicum en snijd ze in reepjes, of strooi wat gedroogd kruid over de wortels. Snijd het klokhuis uit de appel en snijd in stukjes en meng met de salade. Strooi tot slot de pitjes erover en dien op.