Wortelsalade met pitjes
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Blini’s zijn een uit Oost-Europa afkomstig deeggerecht dat een kruising lijkt tussen een pannenkoek, poffertje en eierkoek. Hieronder een variant…
Bekijk het receptDit is een variatie op de klassieke salade Niçoise. Ook klassiekers zijn aan verandering onderhevig, want tijden veranderen, inzichten ook…
Bekijk het receptEen supersimpele salade, bomvol vitamines en kidsproof. Je kan hem naar eigen inzicht nog uitbreiden met ui en appel, of misschien wel avocado, ei, rozijntjes of kokosrasp? Wat wordt jouw favoriet?
Ingrediënten
- 500 g wortels
- 3 el zonnebloempitjes
- 2 el verse basilicum (of 1 el gedroogde)
- 1 el vers gehakte peterselie
- voor de dressing:
- 3 el olijfolie
- 2 el appelazijn
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- p&z
- Wil je nog wat meer pit? Neem dan nog 1 halve rode ui
- Wil je wat meer zoet? Neem dan nog 1 appeltje
Bereiding
Rooster de zonnebloempitten een paar minuten in een droge koekenpan op een matig vuur. Af en toe om roeren. Haal van het vuur af wanneer wat bruin kleuren en gaan geuren, laat afkoelen op een bordje. Roer in een ruime kom de azijn, olie, mosterd en honing tot een dressing. Maak op smaak met p&z. Wanneer je ook ui in je salade wilt, snipper je hem fijn en meng je hem met de dressing. Maak de wortels schoon, rasp ze op een grove rasp of snijd met een spiraalsnijder in mooie dunne slierten. Meng met de dressing in de kom. Pluk wat blaadjes basilicum en snijd ze in reepjes, of strooi wat gedroogd kruid over de wortels. Snijd het klokhuis uit de appel en snijd in stukjes en meng met de salade. Strooi tot slot de pitjes erover en dien op.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »