Wortelsalade met pitjes

20181024_182631_resized wortels met pitjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gebakken koolrabi

Gebakken koolrabi met shiitake en basilicum, geserveerd op glutenvrije pasta

Koolrabi is een veelzijdige groente. Rauw in een salade, gestoofd in een sausje, gebakken of zelfs op de barbecue.

Bekijk het recept

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een Brits kaasje. lekker cultuurmixen!…

Bekijk het recept

Een supersimpele salade, bomvol vitamines en kidsproof. Je kan hem naar eigen inzicht nog uitbreiden met ui en appel, of misschien wel avocado, ei, rozijntjes of kokosrasp? Wat wordt jouw favoriet?

Ingrediënten

  • 500 g wortels
  • 3 el zonnebloempitjes
  • 2 el verse basilicum (of 1 el gedroogde)
  • 1 el vers gehakte peterselie
  • voor de dressing:
  • 3 el olijfolie
  • 2 el appelazijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • p&z
  • Wil je nog wat meer pit? Neem dan nog 1 halve rode ui
  • Wil je wat meer zoet? Neem dan nog 1 appeltje

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Rooster de zonnebloempitten een paar minuten in een droge koekenpan op een matig vuur.  Af en toe om roeren. Haal van het vuur af wanneer wat bruin kleuren en gaan geuren, laat afkoelen op een bordje. Roer in een ruime kom de azijn, olie, mosterd en honing tot een dressing. Maak op smaak met  p&z.  Wanneer je ook ui in je salade wilt, snipper je hem fijn en meng je hem met de dressing. Maak de wortels schoon, rasp ze op een grove rasp of snijd met een spiraalsnijder in mooie dunne slierten. Meng met de dressing in de kom. Pluk wat blaadjes basilicum en snijd ze in reepjes, of strooi wat gedroogd kruid over de wortels. Snijd het klokhuis uit de appel en snijd in stukjes en meng met de salade. Strooi tot slot de pitjes erover en dien op.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK