Wortelsalade met pitjes

20181024_182631_resized wortels met pitjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Geroosterde prei  met tomaat en basilicum

Prei doet het goed met een beetje zuur, dus deze variant uit de oven, met tomaat en balsamicoazijn, is zeker…

Bekijk het recept

Andijvie met gehakt en boekweit

Durf jij het aan?

Bekijk het recept

Een supersimpele salade, bomvol vitamines en kidsproof. Je kan hem naar eigen inzicht nog uitbreiden met ui en appel, of misschien wel avocado, ei, rozijntjes of kokosrasp? Wat wordt jouw favoriet?

Ingrediënten

  • 500 g wortels
  • 3 el zonnebloempitjes
  • 2 el verse basilicum (of 1 el gedroogde)
  • 1 el vers gehakte peterselie
  • voor de dressing:
  • 3 el olijfolie
  • 2 el appelazijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • p&z
  • Wil je nog wat meer pit? Neem dan nog 1 halve rode ui
  • Wil je wat meer zoet? Neem dan nog 1 appeltje

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Rooster de zonnebloempitten een paar minuten in een droge koekenpan op een matig vuur.  Af en toe om roeren. Haal van het vuur af wanneer wat bruin kleuren en gaan geuren, laat afkoelen op een bordje. Roer in een ruime kom de azijn, olie, mosterd en honing tot een dressing. Maak op smaak met  p&z.  Wanneer je ook ui in je salade wilt, snipper je hem fijn en meng je hem met de dressing. Maak de wortels schoon, rasp ze op een grove rasp of snijd met een spiraalsnijder in mooie dunne slierten. Meng met de dressing in de kom. Pluk wat blaadjes basilicum en snijd ze in reepjes, of strooi wat gedroogd kruid over de wortels. Snijd het klokhuis uit de appel en snijd in stukjes en meng met de salade. Strooi tot slot de pitjes erover en dien op.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK