Wortelsoep met rode linzen
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Een klassieke combi die het altijd goed doet: peer, noten en kaas. Ik maakte deze salade al eerder met blauwe…
Bekijk het receptSupersimpel en superlekker, daar houden we van bij Kievit! Zacht gebakken pompoen is heerlijk bij rijst of quinoa. Wij eten…
Bekijk het receptEen lekker vullend soepje, makkelijk om te maken. Laat gerust de sinaasappel weg als je dat niet lekker lijkt!
Ingrediënten
- 700 g wortels
- 1 el olie
- 1 ui
- 200 g rode linzen
- 3 cm gemberwortel
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl kurkuma of kerriepoeder
- 1 l groentebouillon (2 tabletten)
- geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
Bereiding
Pel de ui en snipper fijn. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui 5 min. op laag vuur. Intussen schik je de gember en hakt die zo fijn mogelijk en je schilt de wortels en snijd ze in plakjes. Voeg de wortel, gember en specerijen toe en fruit nog enkele min. verder. Controleer de linzen even op steentjes en kieper ze in de pan. Giet 1 liter water erbij en voeg de bouillonblokjes toe. Laat op middelhoog vuur 15-20 min. zachtjes koken. Pureer de soep als de wortel gaar is en de linzen zacht zijn. Breng op smaak met p&z en misschien wil je er nog wat meer water door. Roer er naar smaak sinaasappelsap en –rasp door, wees voorzichtig met de rasp, die overheerst snel!
Garneer de soep met wat room of yoghurt en gehakte koriander of peterselie.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »