Wortelsoep met rode linzen

Print Friendly, PDF & Email

wortelsoep

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Geroosterde knolselderij met amandelsaus

Print Friendly, PDF & Email

Een amandelsaus geeft de knolselderij cachet. Ook lekker bij andere groenten!

Bekijk het recept

Frisse salade van winterpostelein

saklade van winterpostelien met sinaasappel en walnoten
Print Friendly, PDF & Email

Snel klaar, deze salade met noten en sinaasappel.

Bekijk het recept

Een lekker vullend soepje, makkelijk om te maken. Laat gerust de sinaasappel weg als je dat niet lekker lijkt!

Ingrediënten

700 g wortels; 1 el olie; 1 ui; 200 g rode linzen; 3 cm gemberwortel; 1 tl komijnpoeder; 1 tl kurkuma of kerriepoeder; 1 l groentebouillon (2 tabletten); geraspte schil en sap van 1 sinaasappel.

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Pel de ui en snipper fijn. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui 5 min. op laag vuur. Intussen schik je de gember en hakt die zo fijn mogelijk en je schilt de wortels en snijd ze in plakjes. Voeg de wortel, gember en specerijen toe en fruit nog enkele min. verder. Controleer de linzen even op steentjes en kieper ze in de pan. Giet 1 liter water erbij en voeg de bouillonblokjes toe. Laat op middelhoog vuur 15-20 min. zachtjes koken. Pureer de soep als de wortel gaar is en de linzen zacht zijn. Breng op smaak met p&z en misschien wil je er nog wat meer water door. Roer er naar smaak sinaasappelsap en –rasp door, wees voorzichtig met de rasp, die overheerst snel!

Garneer de soep met wat room of yoghurt en gehakte koriander of peterselie.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Geroosterde knolselderij met amandelsaus

Print Friendly, PDF & Email

Een amandelsaus geeft de knolselderij cachet. Ook lekker bij andere groenten!

Bekijk het recept

Frisse salade van winterpostelein

saklade van winterpostelien met sinaasappel en walnoten
Print Friendly, PDF & Email

Snel klaar, deze salade met noten en sinaasappel.

Bekijk het recept