Wortelspread

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
O, ja, bloemkool is zo veelzijdig! Deze keer belandde hij in een lekker kruidig soepje en we bakten er zelf…
Bekijk het receptYes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…
Bekijk het receptEen goede vriend verraste ons met een zelfgemaakte wortelspread. Wortels, laten zich goed bereiden in de oven, een recept vind je bijvoorbeeld hier. Wanneer je dan een paar wortels achterhoudt, maak je de volgende dag deze lekkere spread. Lekker op een broodje of toastje!
Ingrediënten
- 3 geroosterde wortelen (restje)
- 1 el tomatenpuree
- 1 el mayonaise
- 2 tl mosterd
- 2 tl (vegan) worchestershiresaus
- 1 tl paprikapoeder
- sap van een halve citroen
- 1 sjalotje
- p&z
Bereiding
Pureer de wortelen met de tomatenpuree, mayonaise, mosterd, worchestershiresaus, paprikapoeder en het sap van een halve citroen (of iets minder, naar smaak) glad in een keukenmachine. Snipper een sjalotje fijn en meng dit door de spread. Breng op smaak met p&z.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 392
- Volgende »