Wortelspread

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Traditioneel is peen en ui op 3 oktober, maar je kan natuurlijk best een beetje mixen met nieuwe culturele invloeden,…
Bekijk het receptEen bloemkool gerecht dat zowel warm als koud lekker is, dat leek me wel passend voor deze tijd van het…
Bekijk het receptEen goede vriend verraste ons met een zelfgemaakte wortelspread. Wortels, laten zich goed bereiden in de oven, een recept vind je bijvoorbeeld hier. Wanneer je dan een paar wortels achterhoudt, maak je de volgende dag deze lekkere spread. Lekker op een broodje of toastje!
Ingrediënten
- 3 geroosterde wortelen (restje)
- 1 el tomatenpuree
- 1 el mayonaise
- 2 tl mosterd
- 2 tl (vegan) worchestershiresaus
- 1 tl paprikapoeder
- sap van een halve citroen
- 1 sjalotje
- p&z
Bereiding
Pureer de wortelen met de tomatenpuree, mayonaise, mosterd, worchestershiresaus, paprikapoeder en het sap van een halve citroen (of iets minder, naar smaak) glad in een keukenmachine. Snipper een sjalotje fijn en meng dit door de spread. Breng op smaak met p&z.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 392
- Volgende »