Wortelspread met citroen
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Al eerder gaf ik een soortgelijk recept, maar deze week vond ik het echt weer tijd voor bloemkoolcouscous en maakte…
Bekijk het receptEen klassieker uit Sicilië, deze venkelsalade. Je kookt met wat er voor handen is, nou dat wordt dan venkel, sinaasappel…
Bekijk het receptDat is weer eens wat anders op je boterham! Een lekker frisse spread om je groenteconsumptie mee te verhogen. Lekker op een boterhammetje of toastje, of als verrassende structuur op je bord, bijvoorbeeld bij vis, vlees of een groene salade.
Ingrediënten
- 500 g wortel
- 1 citroen
- ½ tl dille (of ander kruid naar smaak, bv. Italiaanse kruiden, basilicum, peterselie, bieslook)
- 1 el geraspte Parmezaan of edelgistvlokken
- p&z
- goede olijfolie
Bereiding
Snijd de bovenkanten van de wortels en verwijder lelijke plekjes. Snijd ze daarna in stukjes van ongeveer 1 cm. Zet ze op in koud water met een snufje zout en een drupje olijfolie en kook ze in ongeveer 8 min. net beetgaar. Giet ze daarna af in een vergiet en laat even wat uitdampen en afkoelen. Doe de wortelstukjes in een keukenmachine of gebruik een bakje en goede staafmixer en voeg de geraspte kaas of edelgistvlokken toe, de rasp van 1 citroen, kruiden, p&z en om te beginnen 1 ½ el citroensap en 2 el olijfolie. Pureer tot je het glad genoeg vindt. Voeg voor meer smeuïgheid extra olijfolie toe en proef voor zout en citroensap, voeg naar smaak meer toe. In de koelkast een paar dagen te bewaren.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »