Wortelspread met citroen

spread van wortel met citroen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een Brits kaasje. lekker cultuurmixen!…

Bekijk het recept

Pastinaak uit de koekenpan

pastinaak gebakken met paprika, geserveerd met gierst en gehaktballetjes

Pastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…

Bekijk het recept

Dat is weer eens wat anders op je boterham! Een lekker frisse spread om je groenteconsumptie mee te verhogen. Lekker op een boterhammetje of toastje, of als verrassende structuur op je bord, bijvoorbeeld bij vis, vlees of een groene salade.

Ingrediënten

  • 500 g wortel
  • 1 citroen
  • ½ tl dille (of ander kruid naar smaak, bv. Italiaanse kruiden, basilicum, peterselie, bieslook)
  • 1 el geraspte Parmezaan of edelgistvlokken
  • p&z
  • goede olijfolie

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Snijd de bovenkanten van de wortels en verwijder lelijke plekjes. Snijd ze daarna in stukjes van ongeveer 1 cm. Zet ze op in koud water met een snufje zout en een drupje olijfolie en kook ze in ongeveer 8 min. net beetgaar. Giet ze daarna af in een vergiet en laat even wat uitdampen en  afkoelen. Doe de wortelstukjes in een keukenmachine of gebruik een bakje en goede staafmixer en voeg de geraspte kaas of edelgistvlokken toe, de rasp van 1 citroen, kruiden, p&z en om te beginnen 1 ½ el citroensap en 2 el olijfolie. Pureer tot je het glad genoeg vindt. Voeg voor meer smeuïgheid extra olijfolie toe en proef voor zout en citroensap, voeg naar smaak meer toe.  In de koelkast een paar dagen te bewaren.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK