Wortelspread recept

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Natuurlijk kun je raapstelen verwerken in een Hollandse stamppot, maar ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen een smakelijke…
Bekijk het receptPompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het trouwens ook goed met pompoen,…
Bekijk het receptIngrediënten
3-4 wortels
1 el tahin
1 ui (in ringen)
1 el citroensap
70 gr cashewnoten
1 stuk gember (duimgrootte)
2 teentjes knoflook
peper & zout
1 el olijfolie
Bereiding
Week de cashewnoten een nacht van te voren of 30 min. in kokend water; giet ze daarna af. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de wortels in stukjes, de ui in ringen, pel de tenen knoflook en schil het stukje gember. Doe ze samen in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie en geef wat peper & zout. Zet ongeveer 35 min. in de oven, of tot ze zacht en een beetje bruin gekleurd zijn. Neem de keukenmachine en kieper alles uit de
ovenschaal in de kom. Voeg de cashewnoten, tahin en het citroensap toe. Mix dit tot een mengsel met kleine stukjes. Je kan eventueel extra olijfolie toevoegen om de spread smeuïger te maken.
Serveer de wortel spread op crackers; lekker met wat peterselie of komkommer. In plaats van cashewnoten kun je ook een pot uitgelekte kikkererwten nemen.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 398
- Volgende »