Wortelspread recept

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Dit is een variatie op de klassieke salade Niçoise. Ook klassiekers zijn aan verandering onderhevig, want tijden veranderen, inzichten ook…
Bekijk het receptPaksoi, mijn favoriet voor snelle maaltijden. Meestal belandt hij in de wok, maar eigenlijk is hij ook rauw heel lekker…
Bekijk het receptIngrediënten
3-4 wortels
1 el tahin
1 ui (in ringen)
1 el citroensap
70 gr cashewnoten
1 stuk gember (duimgrootte)
2 teentjes knoflook
peper & zout
1 el olijfolie
Bereiding
Week de cashewnoten een nacht van te voren of 30 min. in kokend water; giet ze daarna af. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de wortels in stukjes, de ui in ringen, pel de tenen knoflook en schil het stukje gember. Doe ze samen in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie en geef wat peper & zout. Zet ongeveer 35 min. in de oven, of tot ze zacht en een beetje bruin gekleurd zijn. Neem de keukenmachine en kieper alles uit de
ovenschaal in de kom. Voeg de cashewnoten, tahin en het citroensap toe. Mix dit tot een mengsel met kleine stukjes. Je kan eventueel extra olijfolie toevoegen om de spread smeuïger te maken.
Serveer de wortel spread op crackers; lekker met wat peterselie of komkommer. In plaats van cashewnoten kun je ook een pot uitgelekte kikkererwten nemen.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 398
- Volgende »