Zomerse wortelquiche

Zomerse wortelquiche

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderij-risotto met knolselder-schnitzel

Knolselderij-risotto met knolselder-schnitzel

Knolselderij in augustus? Jazeker, ook als het geen snertweer is, is dit een heerlijke groente! In dit recept, dat eigenlijk…

Bekijk het recept

Bietenrisotto met geroosterde biet

bieten recept

Eigenlijk zijn dit twee recepten: 1 voor bietenrisotto en 1 voor geroosterde biet. Je kunt ook de geroosterde bieten op…

Bekijk het recept

Weer eens wat anders met de fijne, altijd goede wortels! Met een lekkere salade erbij heb je genoeg voor een zomerse maaltijd.

Ingrediënten

500 g wortels, 1 pakje bladerdeeg, 1 pakje tofu naturel, 1 el maïzena, 1 el geraspte citroenschil en 1 el sap, 1 tl geraspte gember, 1 handvol peterselie, p&z, olijfolie, ½ el sesamzaad

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortels, snijd ze in plakjes (in de lengte of breedte, wat jij wilt) en stoom ze net gaar. Laat daarna afkoelen. Leg het bladerdeeg uit om te ontdooien. Was de peterselie en hak grof. Snijd de tofu in blokjes en doe in de keukenmachine, of gebruik een hakmolen. Meng met de maïzena, citroenrasp en -sap, gember en peterselie. Maak op smaak met p&z. Vet een springvorm in, bekleed het met bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in het deeg. Stort het tofumengsel erin en strijk glad. Leg de plakjes wortel er op en bestrijk goed met olijfolie (met een kwastje). Bestrooi met het sesamzaad. Bak in 30-40 min. gaar. Lekker met groene salade.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK