Knolselderij met rozemarijn uit de oven
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het recept- 1
- 2
- 3
- …
- 376
- Volgende »
Knolselderij is misschien een groente die je enkel gebruikt als je erwtensoep of linzensoep maakt, maar ook als echte volwaardige groente kan hij prima meedoen. Zeker als je hem langzaam laat garen in de koekenpan of oven, wordt de smaak superlekker! Lekker met gesmolten kaas er op of een peper-roomsaus, door de aardappelpuree of in blokjes gebakken door een salade. Deze week combineerde ik hem met rozemarijn en bakte hem in de oven: de moeite waard! Lekker met stoofvlees of een linzenstof en rijst.
Ingrediënten
- 1 knolselderij of 2 kleine
- 3 teentjes knoflook
- 2 takjes rozemarijn
- 2 blaadjes laurier
- olijfolie
- p&z
Bereiding
Verwarm de oven op 200°C. Schil de knolselderij heel dun met een dunschiller of boen hem heel grondig. Snijd de onderkant een stukje bij, zodat ie blijft staan. Meng 4 flinke lepels olie met fijngehakte knoflook. Snijd de knolselderij in tot ongeveer de helft, in gelijke dikte. Leg de knolselderij in een ovenschaal en doe in elke inkeping een beetje olie met knoflook. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en stuk ook in elke inkeping een toefje rozemarijn. Stop de laurierblaadjes ook er tussen. Bestrooi met p&z en dek af met een stuk aluminiumfolie. Schuif de oven in en bak tot het gaar is, dat hangt af van de dikte van je knolselderij, dus prik na een uurtje vast een keer.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het recept- 1
- 2
- 3
- …
- 376
- Volgende »