Aardappel-andijvie taart met gehakt en kaas
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het receptTja, het moet best lang in de oven, maar verder is dit echt een heel simpel gerecht! Het is tamelijk rijk aan eiwitten, dus misschien wel een goede maaltijd om in de oven te zetten terwijl je even die flukse workout nog doet? Hoe dan ook, onze kinderen zaten te smullen. Van het eventuele restant andijvie maak je er gerust een frisse salade bij. Snijd de andijvie wel echt fijn, onze buitenandijvie is best stevig van structuur. Met een dressing met wat mayonaise en wat tomaat erdoor wordt het lekker!
Ingrediënten
1 krop andijvie (400 g), 700 g aardappelen, 2 kleine uien, 1 teen knoflook, 1 tl kerrie, 5-6 eieren, 300 g (vegetarisch) gehakt, p&z, 100 g belegen kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet vast een ruime ovenschaal in of gebruik een springvorm bekleed met bakpapier. Snijd de andijvie in fijne reepje, was ze goed en zwier droog in slacentrifuge of theedoek. Pel en snipper uien en knoflook. Verwarm 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui glazig. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg kerrie en knoflook toe en wat p&z. Klop 5 eieren los in een kom, voeg wat p&z toe. Schil en rasp de aardappels in een ruime kom. Rasp ook vast de kaas. Meng de aardappelrasp, gehakt en de helft van de kaas door het ei-mengsel. Voeg dan de andijvie toe en meng goed (met je handen!). Is het mengsel ‘te droog’? Voeg dan nog een extra ei toe. Schep het mengsel in de ovenschaal of springvorm en strooi de rest van de kaas er over. Dek de taart af met aluminiumfolie en bak de taart 40 min. in de oven. Verwijder dan het folie en bak nog 15 min. tot het goudbruin is.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »