Aardpeer uit de oven

geroosterde aardperen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Pastinaak puree met tijm

Pastinaak puree met tijm en rode uienjus

Pastinaak en aardappels zijn heerlijk als je ze samen roostert in de oven, maar deze keer maakte ik een zachte…

Bekijk het recept

Aardperen zijn best wel onooglijke knolletjes, maar ik vind ze echt heel lekker. Als plant in de tuin zijn  ze ook leuk, al kom je er maar moeilijk weer vanaf. Ze worden hoog en bloeien met mooie, zonnebloemachtige, gele bloemen. Ik zou ze gewoon opeten, ze smaken erg lekker.
Ik ging onlangs een paar keer uit eten en beide keren stonden er onder andere geroosterde aardperen op het menu, heel smakelijk. De ene keer at ik ze in combinatie met allerlei andere geroosterde groenten, zoals wortel in twee kleuren, paddenstoel, venkel en pompoen, de andere keer waren ze garnituur bij een mooi stukje rundvlees. Ze zijn ook erg lekker in combinatie met een frisse salade of een linzensalade.

Ingrediënten

  • 700 g aardpeer
  • olijfolie
  • takje rozemarijn
  • p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de aardperen schoon en snijd lelijke plekjes eraf (dat zijn er minder dan je denkt hoor). Snijd ze doormidden of in kwarten en leg ze met de snijkant op een ingevette bakplaat. Bestrijk met een kwastje de bolle kanten ook met olie en ris een takje rozemarijn over e aardperen. Geef wat p&z en schuif de oven in. Bak ze 10 min. en keer ze dan. Bak ze nog 10 min. en dan zijn ze waarschijnlijk zacht genoeg.