Aardpeersalade met mandarijn
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
In huize Kievit heerst momenteel een interesse in exotische keukens. Er zijn allerlei vreemde ingrediënten uit Afrika en Azië die…
Bekijk het receptDit recept is gemaakt door onze Meike! De opdracht was: maak iets met palmkool en shiitake, de uitkomst was deze…
Bekijk het receptDat is leuk, gegrilde aardpeer in een salade! Er zijn ook hardcore knagers die de aardpeer rauw eten, maar zelf ben ik daar niet zo’n liefhebber van. Deze salade is gemakkelijk, met maar weinig ingrediënten en toch heel feestelijk. Dat lijkt me nou helemaal perfect voor een kerstfeest in tijden dat we bewust (en gerust) een stapje terugdoen in luxe. En dat is dus absoluut niet saai!
Ingrediënten
- 700 g aardperen
- olie
- 2 takjes rozemarijn
- 1 el ahornsiroop (of honing)
- p&z
- 3 mandarijnen
- 100 g gepelde walnoten
- 2 el extra vergine olijfolie
- 1 citroen
- 1 tl fijne mosterd
- zakje (75 g) rucola of neem winterpostelein
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardperen en snijd in parten. Meng op een met bakpapier beklede bakplaat de aardperen met olie en rozemarijn naaldjes. Sprenkel de honing erover en bestrooi met p&z. Rooster het geheel 20-25 min. in de oven. Rasp een klein beetje mandarijn schil in het kommetje voor de dressing en giet er vast de olijfolie bij. Pel de mandarijnen en haal de partjes uit elkaar. Rooster de walnoten in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bord. Was de rucola en dep voorzichtig droog met een schone theedoek. Hak eventueel grof. Meng de dressing met van de mandarijnschil, olie, sap van een halve citroen ongeveer, 1 tl mosterd en p&z. Eventueel een klein zoetje van wat ahornsiroop. Meng de rucola met de lauwwarme aardpeer, mandarijn en walnoot door elkaar. Sprenkel op het laatste moment de dressing erover.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »