Aardpeersalade met mandarijn

salade in een stervormige schaal met aardpeer, mandarijn, rucola en walnoot

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenrisotto

Raapstelenrisotto met gebakken vis

Het voorjaar in je pan

Bekijk het recept

Rabarbertaart

Rabarbertaart

Rabarber, geniet er van nu het er is!

Bekijk het recept

Dat is leuk, gegrilde aardpeer in een salade! Er zijn ook hardcore knagers die de aardpeer rauw eten, maar zelf ben ik daar niet zo’n liefhebber van. Deze salade is gemakkelijk, met maar weinig ingrediënten en toch heel feestelijk. Dat lijkt me nou helemaal perfect voor een kerstfeest in tijden dat we bewust (en gerust) een stapje terugdoen in luxe. En dat is dus absoluut niet saai!

Ingrediënten

  • 700 g aardperen
  • olie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 el ahornsiroop (of honing)
  • p&z
  • 3 mandarijnen
  • 100 g gepelde walnoten
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 tl fijne mosterd
  • zakje (75 g) rucola of neem winterpostelein

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardperen en snijd in parten. Meng op een met bakpapier beklede bakplaat de aardperen met olie en rozemarijn naaldjes. Sprenkel de honing erover en bestrooi met p&z. Rooster het geheel 20-25 min. in de oven. Rasp een klein beetje mandarijn schil in het kommetje voor de dressing en giet er vast de olijfolie bij. Pel de mandarijnen en haal de partjes uit elkaar. Rooster de walnoten in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bord. Was de rucola en dep voorzichtig droog met een schone theedoek. Hak eventueel grof. Meng de dressing met van de mandarijnschil, olie, sap van een halve citroen ongeveer, 1 tl mosterd en p&z. Eventueel een klein zoetje van wat ahornsiroop. Meng de rucola met de lauwwarme aardpeer, mandarijn en walnoot door elkaar. Sprenkel op het laatste moment de dressing erover.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK