Andijvie op Portugese wijze

andijvie met ei, vis en tomatensaus

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderijsoep met tijm en paddenstoelen

Wat is het toch jammer dat die goede wintergroenten vaak hun uiterlijk niet mee hebben…

Bekijk het recept

Pasta met bleekselderij en tijm

Pasta met bleekselderij en tijm

Een snelle maaltijd met pasta en bleekselderij, lekker en makkelijk!

Bekijk het recept

Nieuwe recepten uitproberen, dat is mijn goede voornemen voor de komende tijd. Tijdens de verhuizing heb ik wat dingen uit de oude doos opnieuw geplaatst, maar nu is het tijd voor nieuwe dingen. En andijvie is nog steeds één van onze favoriete groente om mee te variëren! Deze andijvie met vis is een heel nieuwe combinatie. Ben je nieuwsgierig? Probeer het eens uit! Lekker met aardappels erbij of een stukje vers brood.

Ingrediënten

1 andijvie, 2 el boter, 1 el citroensap, 4 eieren, 4 moten witvis (ik nam koolvis uit het vriesvak), 1 blik tomatenstukjes, ½ el citroensap, 5 el goede olijfolie (extra vierge), 1 el fijngehakte basilicum, ½ tl Provençaalse kruiden, 100 g belegen boeren kaas of pecorino, p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Zet de eieren op in koud water en kook ze in 8 min hard, laat daarna schrikken in koud water. Was de andijviebladeren en snijd in grove stukken. Verwarm in een ruime pan 1 el boter en stoof hierin de andijvie met een beetje p&z en een kneepje citroensap tot het geslonken is. Schep het daarna over in een ingevette ovenschotel. Doe dan weer 1 el boter in de pan en bak de mootjes vis bijna gaar. Leg de vis op de andijvie. Pel de eieren, snijd ze in de lengte door en schik je langs de rand van de schotel. Pureer de tomatenstukjes met een kneepje citroensap, Provençaalse kruiden en p&z tot een gladde saus. Mix er dan beetje bij beetje de olijfolie door en de gehakte basilicumblaadjes.  Giet de saus over de schotel en bestrooi me geraspte kaas. Laat 10 min in een hete oven of onder de grill gratineren.