Andijvie salade met blauwe kaas en cashewnoten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Bietjes en rucola en feta, dat is bij ons thuis een heel traditionele combinatie. Gekookte bietjes, warm of koud, kunnen…
Bekijk het receptOelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens een heel lekkere pesto, maar…
Bekijk het receptIngrediënten
1 krop andijvie
5 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
100 g blauwe kaas
50 g cashewnoten (of andere noten), grof gehakt
peper & zout
Bereiding
Verwijder lelijke bladdelen van de andijvie en snijd in heel dunne reepjes. Misschien heb je niet de hele krop nodig. Was de sliertjes en slinger goed droog. Doe de olijfolie, p&z en azijn in een kom, klop met een vork door elkaar en prak de helft van de kaas erdoor. Voeg de helft van de noten en sla toe en schep alles goed door elkaar. Proef af op p&z. Brokkel de rest van de kaas over de salade en de noten en serveer.
Is de krop andijvie te veel? In het onderstaande filmpje zie je hoe je de andijvie split.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 394
- Volgende »