Andijvie salade met blauwe kaas en cashewnoten

andijvie salade

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bosbiet met feta en bietenloof

Bosbiet met feta en bietenloof

Het wordt steeds leuker op de tuin, nu zijn ook de bietjes klaar om te oogsten. De eerste bosbieten zijn…

Bekijk het recept

Franse preisoep

Franse preisoep

Een klassieker in de Franse keuken, makkelijk te maken. Lekker bij de lunch of een makkelijke avondmaaltijd met wat vers…

Bekijk het recept

Ingrediënten

1 krop andijvie
5 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
100 g blauwe kaas
50 g cashewnoten (of andere noten), grof gehakt
peper & zout

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Verwijder lelijke bladdelen van de andijvie en snijd in heel dunne reepjes. Misschien heb je niet de hele krop nodig. Was de sliertjes en slinger goed droog. Doe de olijfolie, p&z en azijn in een kom, klop met een vork door elkaar en prak de helft van de kaas erdoor. Voeg de helft van de noten en sla toe en schep alles goed door elkaar. Proef af op p&z. Brokkel de rest van de kaas over de salade en de noten en serveer.

Is de krop andijvie te veel? In het onderstaande filmpje zie je hoe je de andijvie split.