Peen en doperwt met zachte saus

Print Friendly, PDF & Email

wortels en doperwtjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Dit is eten dat echt iedereen lust: aardappelpuree, gekookte wortels en doperwtjes. Geschikt voor jong en oud. De kunst is vooral om de wortels precies goed gaar te koken en de doperwten écht heel kort. Dan heb je mooie, heldergroene erwten op je bord en geniet je optimaal van deze groene luxe. Een héél andere belevenis als de standaard gaargekookte groente garnituur die je je misschien voorstelt! Met een simpel zacht sausje en romige puree is het optimaal ‘comfort food ’, met een stukje gebakken witte vis of biologische kip wordt het luxe!

Ingrediënten

500 g wortels, portie doperwten, 1 kg aardappels, 1 sjalotje of uitje, 200 g cheddarkaas, bekertje crème fraîche, 3 el gehakte peterselie, nootmuskaat, boter, p&z

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Aardappels schillen en opzetten met water. Wortels schoonmaken, in gelijke plakjes snijden en stomen in een stoommandje. Doperwten doppen, leuk werkje met kinderen! Uitje fijn snipperen en in een steelpannetje bakken met een klontje boter. Snijd de cheddarkaas in blokjes. Laat de crème fraiche op laag vuur smelten bij de uitjes en doe de blokjes kaas er bij en laat die smelten in de saus. Hak vast de peterselie fijn. Als je het te weinig saus vindt leng je gerust aan met een wat  aardappelkookvocht, bindt eventueel met wat maïzena. Proef voor p&z. Giet de aardappels af en maak een puree met aardappelkookvocht, een royale klont boter, p&z en nootmuskaat. De doperwten kook je simpel even kort in het water onder de stoommand, echt kort, een paar min., blijf erbij. De peterselie gaat op het laatste moment door de saus. Giet de groente af, geef ze  wat boter en nootmuskaat. Wat een mooie kleuren op je bord!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK