Andijvie salade met blauwe kaas en cashewnoten

andijvie salade

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gebakken koolrabi

Gebakken koolrabi met shiitake en basilicum, geserveerd op glutenvrije pasta

Koolrabi is een veelzijdige groente. Rauw in een salade, gestoofd in een sausje, gebakken of zelfs op de barbecue.

Bekijk het recept

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een Brits kaasje. lekker cultuurmixen!…

Bekijk het recept

Ingrediënten

1 krop andijvie
5 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
100 g blauwe kaas
50 g cashewnoten (of andere noten), grof gehakt
peper & zout

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Verwijder lelijke bladdelen van de andijvie en snijd in heel dunne reepjes. Misschien heb je niet de hele krop nodig. Was de sliertjes en slinger goed droog. Doe de olijfolie, p&z en azijn in een kom, klop met een vork door elkaar en prak de helft van de kaas erdoor. Voeg de helft van de noten en sla toe en schep alles goed door elkaar. Proef af op p&z. Brokkel de rest van de kaas over de salade en de noten en serveer.

Is de krop andijvie te veel? In het onderstaande filmpje zie je hoe je de andijvie split.