Andijvie salade met kiwi en komkommer
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Wonderlijk, hoe je zin krijgt in warme chocolademelk en speculaas, zelfs als je, zoals ik, nog niet echt bezig bent…
Bekijk het receptMet een restje kaas uit de koelkast die prachtige tijm die nog steeds op ons eigen land staat te groeien,…
Bekijk het receptMijn gezin blieft geen fruit in het eten, enkel een appeltje in de witlofsla kan ze bekoren. Toch doe ik het af en toe toch, deze combinatie maakte me echt nieuwsgierig. En zowaar, het viel in de smaak! Koriander blijkt ook verrassend goed te smaken bij het bittertje van de andijvie. Weer wat ontdekt!
Ingrediënten
- 300-400 g andijvie
- 3 groene kiwi’s
- ½ komkommer
- paar takjes koriander
- ½ of 1 rode chilipeper
- sap en rasp van één limoen
- scheutje olijfolie
- p&z
Bereiding
Haal de pitjes uit de peper en snijd in kleine stukjes. Maak in een ruime kom een vinaigrette van limoensap, -rasp, olijfolie en chilipeper. Breng op smaak met p&z. Was de andijvie, slinger droog en snijd in dunne sliertjes. Schil de kiwi’s en snijd in stukjes. Snijd de komkommer in blokjes. Was de koriander en hak fijn. Meng de kiwi, komkommer, koriander en andijvie door de dressing en serveer. Liefhebbers voegen nog feta of blokjes harde geitenkaas toe.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 376
- Volgende »