Andijviecurry met linzen

Print Friendly, PDF & Email

Linzen en rijst, dat is bijna een volwaardige maaltijd. Er moet natuurlijk nog groente bij, nou dat komt goed met tomaat, wortel en andijvie. Het geheim van deze curry zijn de venkelzaadjes, die geven een verrassend zoete toets aan het gerecht. Ik bestrooide het geheel met wat zeewierblaadjes, peterselie of iets anders groens is ook mooi.

Ingrediënten

1 krop andijvie, 1 grote ui, 3-4 tenen knoflook, 2 el kerriepoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl venkelzaadjes, ½  tl chilipoeder of beetje sambal, 3 grote wortelen, 1 blik tomatenstukjes, 2 laurierblaadjes, 1 groentebouillonblokje, 100 g rode linzen, 200 g groene of bruine linzen, water, p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Eerst kook je de bruine linzen gaar. Controleer ze even op steentjes, was ze en zet ze op met koud water en een laurierblaadje. In 20 min. kook je ze gaar. Pel ui en knoflook en snipper beide. Boen de wortel schoon en snijd in plakjes. Weeg de rode linzen af en controleer ook die even op steentjes. Verhit een scheutje olie in een grote diepe pan en fruit daarin de ui glazig. Voeg de knoflook en kruiden toe en bak die kort mee. Doe nu ook de wortelen in de pan en bak even mee. Druk het bouillonblokje fijn op de bodem van de pan en voeg tomatenstukjes en 3 kopjes water toe. Voeg de rode linzen en een laurierblaadje toe en breng aan de kook. Kook zo’n 20 min, tot de linzen bijna gaar zijn, roer af en toe even door en houdt het vochtgehalte in de gaten. Was intussen de andijvie en snijd in repen. Wanneer de rode linzen bijna gaar zijn, voeg je de gekookte bruine linzen en de reepjes andijvie toe. Laat de andijvie een beetje slinken en serveer met zilvervliesrijst.  Heb je toevallig nog een gekookt bietje over, gooi deze dan gerust door deze curry.