Aubergine & rucola op een broodje

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Het was weer eens tijd voor een nieuw andijvie recept! In Italië heet andijvie ‘Scarola’ en ze eten het graag.
Bekijk het receptDat is nog eens leuk, een hele bloemkool uit de oven. Elders staat nog een recept die nog simpeler is,…
Bekijk het receptVroeger werkte ik in een cafeetje en daar serveerden we broodjes met gegrilde aubergine en dat maak ik af en toe nog! Lekker met tahin of een niet te sterke geitenkaas, helemaal extra lekker als je er ook nog wat rucola bij doet. Simpel geluk!
Ingrediënten
- 1 aubergine
- handvol rucola
- brood
- boter
- tahin
- olijfolie
- p&z
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C (of beter: maak deze aubergine als de oven toch al aan staat). Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken en dan in stukken, of juist ronde plakken, wat je wilt. Vet een bakplaat in en leg de aubergine er op. Geef alle stukjes met een kwastje nog een lijkje olie ne geef ze wat p&z. Rooster ze 10 min. in de oven en draai ze dan voorzichtig of en bak nog 5 min. Laat afkoelen en bewaar eventueel tot gebruik in de koelkast. Heerlijk op een broodje met tahin en rucola, extra lekker met wat goede olijfolie erover.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 399
- Volgende »