Gebakken bloemkool uit de oven

hele bloemkool uit de oven

geschreven door Kievit op 23 oktober 2020

Dat is nog eens leuk, een hele bloemkool uit de oven. Elders staat nog een recept die nog simpeler is, met alleen mosterd. Ingewikkelder, met een deegje, kan trouwens ook.

Ingrediënten

  • 1 bloemkool (of romanesco)
  • 150 g (Griekse) yoghurt
  • 150 g geraspte oude kaas
  • snufje paprikapoeder
  • p&z
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 45 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Breng een ketel met water aan de kook. Ontdoe de bloemkool van de bladeren en snijd de stam zo kort mogelijk af. Doe de bloemkool in een pan en giet het kokende water erbij. Breng het water weer aan de kook en kook de bloemkool 10 min. Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de bloemkool af en laat hem 10 min. afkoelen. Dep hem vervolgens droog en leg de bloemkool in een ovenschaal. Meng de yoghurt met de kaas en breng op smaak met paprikapoeder en p&z. Smeer het yoghurtmengsel op de bloemkool en schuif de schaal in de oven. Laat zo’n 30 min. bakken. De kaas moet mooi goudbruin worden. Pas de temperatuur van de oven aan als het te snel of niet snel genoeg gaat. Serveer hem in zijn geheel en snijd hem aan tafel aan.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!