Bloemkool wellington met tofu

Bloemkool wellington met tofu

geschreven door Kievit op 19 juli 2019

Bloemkool in een jasje, dat leek me nou leuk. Ik ben dol op dingen uit de oven met bladerdeeg, het is makkelijk en meteen zo feestelijk. Dit gerecht heeft niet veel ingrediënten, dat is ook fijn. Je zou ipv. de tofusaus natuurlijk ook een smaak met iets anders kunnen geven, bijvoorbeeld een romige kaassaus!

Ingrediënten

  • 1 hele bloemkool
  • 1 pakje zijden-tofu
  • 1 tl tijm
  • ½ tl kurkuma
  • p&z
  • 4-6 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • handje pompoenpitten
  • olie of boter om in te vetten
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 50 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Was de bloemkool en stoom of kook hem 8-10 min. , zodat je er net in kan prikken met een vork. Laat daarna even afkoelen. Verwarm de oven voor op 200°C en laat vast het bladerdeeg ontdooien. Voor een grote bloemkool heb je meer deeg nodig dan een kleine. Pureer de zijdentofu met tijm, kurkuma en p&z tot een gladde saus, proef even. Vet een ronde ovenschaal in.  Maak een grote lap van het bladerdeeg, duw de randen op elkaar met een vork. Leg de lap over de ovenschaal, zodat je straks de bloemkool kunt inpakken. Klop een eitje los in een kommetje. Neem de bloemkool en giet eerst in de onderkant een beetje saus, boven de ovenschaal. Dan draai je hem om en giet zoveel saus over de bloemkool dat hij goed bedekt is, misschien houdt je een beetje saus over, dit kun je voor iets anders gebruiken. Sla nu het deeg over de bloemkool en duw alle naden goed aan. Kwast hem in met het ei en strooi er de pompoenpitten over. Bak ongeveer 30 min. in de oven, tot hij mooi goudbruin gebakken is.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!