Bieten met rucola en feta

bietensalade

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Palmkoolrisotto met shiitake

risotto met palmkool en gebakken shiitake

Dit recept is gemaakt door onze Meike! De opdracht was: maak iets met palmkool en shiitake, de uitkomst was deze…

Bekijk het recept

Chioggia bieten met veldsla en vijg

een carpaccio van chioggiabiet met eldsla, geitenkaas, walnoot en vijgen

Onze dochter Meike houdt van koken en kreeg onlangs van haar oma een mandoline kado. Nee, niet zo één met…

Bekijk het recept

Bietjes met rucola, voor ons een heel klassieke combinatie en dat komt omdat hij zo lekker is! Je kan de feta ook vervangen door gerookte vis of kip, of gebakken spekjes, als het maar zoutig is! De pijnboompitjes kan je ook vervangen door geroosterde noten, bv. walnoten of pecannoten, of gewoon weglaten. Je kan de bietjes warm, lauwwarm of koud serveren.

Ingrediënten

700 g rode bieten, 150 g geitenfeta of verse geitenkaas, 1 zakje rucola, 2 el pijnboompitjes.  Dressing: 2 el balsamicoazijn, 4 el olijfolie, 1 tl honing, 1 tl komijnpoeder, p&z

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Kook de bieten gaar in 30-60 min., dit hangt af van de grootte van de bieten. Schrik ze onder de kraan, pel ze en snijd in blokjes of partjes. Rooster de pitjes goudbruin in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bordje. Was de rucola en dep droog met een keukenpapiertje en hak het grof. Klop de dressing. Snijd de kaas in blokjes.  Meng de warme of koude bieten met de dressing. Hussel ze door met de rucola, schik op een schaal en bestrooi met de kaas en pitjes.