Bieten met rucola en feta
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Bietjes met rucola, voor ons een heel klassieke combinatie en dat komt omdat hij zo lekker is! Je kan de feta ook vervangen door gerookte vis of kip, of gebakken spekjes, als het maar zoutig is! De pijnboompitjes kan je ook vervangen door geroosterde noten, bv. walnoten of pecannoten, of gewoon weglaten. Je kan de bietjes warm, lauwwarm of koud serveren.
Ingrediënten
700 g rode bieten, 150 g geitenfeta of verse geitenkaas, 1 zakje rucola, 2 el pijnboompitjes. Dressing: 2 el balsamicoazijn, 4 el olijfolie, 1 tl honing, 1 tl komijnpoeder, p&z
Bereiding
Kook de bieten gaar in 30-60 min., dit hangt af van de grootte van de bieten. Schrik ze onder de kraan, pel ze en snijd in blokjes of partjes. Rooster de pitjes goudbruin in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bordje. Was de rucola en dep droog met een keukenpapiertje en hak het grof. Klop de dressing. Snijd de kaas in blokjes. Meng de warme of koude bieten met de dressing. Hussel ze door met de rucola, schik op een schaal en bestrooi met de kaas en pitjes.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 371
- Volgende »