Pasteitjes van zoete aardappel en sperziebonen
Zoete aardappel of bataat is geen familie van de gewone pieper, maar een knolvormige wortel van een slingerachtige plant die bij de winde-familie hoort. De bataten verschillen sterk in vorm, van langwerpig tot rond, maar ook in kleur: er zijn witte, lichtgele, oranje, violette en rode knollen. Bataat kan op verschillende manieren worden bereid, geschild of ongeschild. In blokjes, reepjes of in schijven is hij geschikt om te koken, bakken of frituren. De kooktijd is ongeveer 20 min. Schil de aardappel voor of pel hem na het koken. Zoete aardappel combineert heel goed met andere groenten, zoals venkel, spinazie en bonen.
Ingrediënten
100 g sperziebonen
1 middelgrote zoete aardappel
1 ui gesneden
2 teentjes knoflook
6 el olie
1 tl verse gember, fijn gesneden
1-2 tl kerrie
1 el verse koriander
100 ml groentebouillon
peper & zout
2 el soja- of rijstmelk
1 tl mosterd
250 g bloem
Bereiding
Maak eerst het deeg. Meng de bloem met 4 el olie, een snufje zout en een weinig water en kneed 5 min. tot er een soepele deegbal ontstaat. Laat even rusten.
Was de bonen en snijd in kleine stukjes, pel de ui en knoflook en snipper de ui fijn, schil de bataat en snijd in kleine blokjes. Zet een diepe pan op het vuur. Fruit hierin de ui en pers de knoflook erbij. Voeg gember en kerrie toe en roer goed door. Doe de aardappel en sperziebonen erbij en de bouillon. Kook 15 min. totdat al het water verdampt is. Laat het afkoelen en breng op smaak met p&z.
Verwarm de oven voor op 200°C. Neem de deegbal en rol deze uit tot een grote lap. Pak een breed glas of een klein kommetje. Snijd hiermee ronde lapjes en leg op elk stukje deeg een lepel afgekoelde groentevulling. Vouw ze dubbel en druk de zijkanten dicht met een vork. Los de mosterd op in de soja- of rijstmelk en bestrijk de pasteitjes hiermee. Bak 20 min. in de oven op een ingevette bakplaat.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 371
- Volgende »