Bieten toetje met chiazaad

toetje van gele biet en chiazaad, gegarneerd met aardbei

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Couscousschotel met prei

Couscousschotel met prei

Met prei kan je heerlijk mixen. In soep of een wokschotel, een preitje brengt meer smaak. Ik vond prei lange…

Bekijk het recept

Andijvie salade met appel en sinaasappel

andijviesalade

Ingrediënten voor de salade: 1 krop andijvie, 1 appel, 1 sinaasappel, 50 g pecannoten, geraspte pecorino (naar smaak), voor de dressing:, 2 el (Griekse) yoghurt, 2…

Bekijk het recept

Misschien ken je chiazaad al? Zo niet, het is leuk spul om eens uit te proberen. Deze kleine zaadjes hebben een hoge voedingswaarde, vol vezels, mineralen en eiwitten. Wel is het belangrijk dat je de zaadjes laat wellen in vocht of er royaal vocht bij consumeert, want ze nemen veel water op. Zou je ze droog eten, dan onttrekken ze teveel water aan je darmstelsel! Deze bietenpudding is een experiment, leuk om te proberen met een restantje biet. Je kunt voor een romiger textuur het sap ook vervangen door kokosmelk, misschien wil je dan ook nog wat citroenrasp toevoegen voor de frisheid.

Ingrediënten

  • 300 g gekookte gele bietjes
  • 2 rijpe bananen
  • 300 ml sap
  • bv appelmangosap of sinaasappelsap
  • 4 el chiazaad
  • eventueel aardbeien om te versieren

Bereidingstijd: 119 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd de bietjes (zonder schil) in blokjes, pel de bananen en snijd in stukken. Doe in een blender en giet het sap erbij. Pureer het helemaal glad en roer dan het chiazaad erdoor. Verdeel over mooie, kleine bakjes. Ik nam glazen bakjes en legde in elk bakje wat plakjes aardbei tegen de wand aan. Laat het mengsel in opstijven in de koelkast (ongeveer 2 uur, of maak het een dag van tevoren). Versier eventueel met een aardbei, blaadje munt of een ander stukje fruit en serveer.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK