Bietensalade met komijn en peterselie
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Bietjes, gezonde, kleurige en stevige vrienden! Ze zijn heel veelzijdig, goed te bewaren en hartstikke gezond, wat wil je nog meer? Ach, dat je ze best lang moet koken is helemaal geen probleem: je zet ze gewoon op met ruim water en gaat wat anders doen, je kan ze ook makkelijk al een dag van te voren koken. Of breng ze aan de kook en stop ze s’ochtends in je hooikist, dan zijn ze ’s avonds zacht genoeg om verder te bereiden! Bij een Oosterse tafel vol lekkere hapjes, ook wel mezze genoemd, brengt dit gerecht een mooie kleur aan het geheel. Je kan het ook prima bij je avondmaal presenteren, bijvoorbeeld met falafel en yoghurtsaus, couscous en gebakken courgette.
Ingrediënten
- 700 g bieten
- 1 rode ui
- 2 handjes peterselie
- 5-6 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 tl komijnzaad
- snufje kaneel
- p&z
Bereiding
Spoel de bieten schoon en kook ze in ruim water gaar, laat daarna afkoelen. Dit kan dus ook prima een dag van tevoren al, je hoeft er niet veel aan te doen, behalve op het eind een keer prikken met een scherp mes of je ze gaar genoeg vindt. Laat ze daarna afkoelen en verwijder steelaanzet en vel en eventuele lelijke plekjes. Snijd in blokjes of rasp op een grove rasp. Pel de rode ui en snijd in halve ringen, zo dun als je kan. Doe in een kom en meng met wat zout en citroensap. Kneus eventueel de komijnzaadjes een beetje en voeg ze toe aan de uien, samen met een snufje kaneel. Was de peterselie goed en verwijder de dikste steeltjes en hak dan lekker fijn. Meng met de ui, doe er olie en peper bij en meng de blokjes biet erdoor.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 375
- Volgende »