Dille-citroen saus

Print Friendly, PDF & Email

dille-citroensaus

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Koolrabi met tomaat en oregano

Print Friendly, PDF & Email

En het blad stoven we ook mee!

Bekijk het recept

Snijbietlasagne met citroen

Snijbiet lasagne met citroen
Print Friendly, PDF & Email

Snijbiet is een beetje vergelijkbaar met spinazie, het is ook familie van elkaar. prima spul voor lasagne dus.

Bekijk het recept

Een sausje doet soms wonderen. Gewoon gekookte boontjes worden opeens super chic met deze frisse dille-citroensaus. En hij is beslist niet moeilijk te maken!  Ook lekker op gebakken vis, bij aardappels en rijst, op bloemkool of broccoli.

Ingrediënten

200 ml room (slagroom of een plantaardige room),  geraspte citroenschil van een citroen (± 1 el), 2 el roomboter, sap van een halve citroen, 1 eierdooier, 2 el fijngehakte dille, p&z

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Doe de room met de citroenschil in de pan, totdat het warm is. Voeg de boter en het citroensap toe en roer goed door elkaar. Dan gaat de dooier erin. Klop de massa totdat de saus dikker wordt. Maak op smaak met p&z. Vlak voor het opdienen roer je de dille erdoor.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Koolrabi met tomaat en oregano

Print Friendly, PDF & Email

En het blad stoven we ook mee!

Bekijk het recept

Snijbietlasagne met citroen

Snijbiet lasagne met citroen
Print Friendly, PDF & Email

Snijbiet is een beetje vergelijkbaar met spinazie, het is ook familie van elkaar. prima spul voor lasagne dus.

Bekijk het recept