Komkommer salade met feta en dille

Print Friendly, PDF & Email

Een eenvoudige, snelle, kleurige komkommersalade, om blij van te worden! De granaatappelpitjes geven deze salade haar onverwachte toets. Natuurlijk kun je ook in plaats van deze pitjes gehakte tomaat of rode paprika nemen, maar dan is ie opeens weer heel gewoon. Maar gewoon is ook lekker, dus kies maar.

Ingrediënten

1 komkommer, 1 granaatappel, 1 kleine rode ui, sap van ½ citroen, 1 pakje feta (150g), 3 el olijfolie, p&z, 2 el fijngehakte dille, eventueel 1 el vers gehakte munt

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Begin maar met het moeilijkste: de granaatappelpitjes. Het makkelijkst vind ik om de vrucht doormidden te snijden en dan boven een kom water telkens een stukje af te breken en de pitjes los te halen. De witte vliesjes moeten er tussen uit, maar die blijven drijven en de pitjes zinken. Dus met een zeef erbij ben je zo klaar.

Daarna is het makkelijk. Pel de ui en halveer hem. Snijd in heel dunne boogjes. Doe in een kom en strooi er een snuf zout op en pers de citroen erboven uit. Roer even door. Snijd de komkommer en feta in kleine blokjes. Meng de blokjes en de granaatappelpitjes met de ui. Sprenkel er de olijfolie over, de gehakte dille, eventueel wat gehakte munt en wat p&z. Hussel alles door elkaar en serveer.