Bietensoep met gember en kokosmelk

Rode bietensoep met gember en kokos

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Spaghetti met venkel en ansjovis

Spaghetti met venkel, dat is in een half uurtje klaar en wat ons betreft altijd goed. We hebben ook en…

Bekijk het recept

Risotto alla Parmigiana met asperges

risoot met asperges, met een knapperig kruimelkorstje

Het aspergeseizoen is kort, dus je moet ervan genieten zolang als het duurt!  misschien wel té kort.

Bekijk het recept

Volgens mij kan je van elke groente soep maken en moeilijk is dat meestal niet. Neem nou deze mooie rode bietensoep, die is sneller klaar dan dat je gewoon bietjes kookt! Met de gember en kokos erin wordt het een echt winters, verwarmend soepje. Laat het buiten maar winter zijn!

Ingrediënten

  • 700 g bieten
  • 4 el olie
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 grote winterwortel
  • 1 tl korianderpoeder (ketoembar)
  • ½ tl komijnpoeder (djinten)
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 klein blikje (200 ml) kokosmelk
  • rasp en sap van ½ citroen

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel de knoflook en schil de gember en hak beide fijn. Schil de bietjes en snijd ze in blikjes. Maak de wortel schoon en snijd ook in blokjes. De bleekselderij snijd je in reepjes, houd de groen blaadjes apart ter garnering. Verhit de olie in een grote soeppan en bak hierin de knoflook, gember kort aan. Voeg dan bieten, bleekselderij en wortel toe en bak 5 min. Voeg dan koriander en komijn toe en bak 1 minuutje. Druk de bouillonblokjes stuk in de pan en voeg  750 ml water toe, breng aan de kook en laat de soep 20-25 min. zachtjes koken. Giet de kokosmelk erbij en pureer de soep met een staafmixer. Zeef de soep en breng op smaak met wat citroensap en rasp en p&z. Garneer met wat groen van de bleekselderij.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK