Bietjes – een basisbereiding

rode bieten - rauwe bietenblokjes - bietenblokjes uit de oven

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Maïsblini’s

blini met mais

Blini’s zijn een uit Oost-Europa afkomstig deeggerecht dat een kruising lijkt tussen een pannenkoek, poffertje en eierkoek. Hieronder een variant…

Bekijk het recept

Sperziebonen-salade

Sperziebonen-salade met tomaat, zwarte bonen, olijf en ui

Dit is een variatie op de klassieke salade Niçoise. Ook klassiekers zijn aan verandering onderhevig, want tijden veranderen, inzichten ook…

Bekijk het recept

Maak gerust een ruime portie bieten klaar volgens dit recept, en varieer met de blokjes in een salade, warm met wat peterselie, met vis samen, door de pasta, van alles kan. In een afgesloten bakje in de koelkast hou je ze een week goed.

Ingrediënten

1 portie bieten, olijfolie, balsamico azijn, zout (probeer eens Keltisch – of Himalaya zout: daar zitten goede mineralen in!)

Bereidingstijd: 70 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de rode bieten en snijd ze in blokjes. Doe ze in een ovenschaal en strooi er wat zout over.  Giet er royaal olijfolie over en besprenkel er een paar el azijn over. Hussel even om en dek af met een deksel of een vel aluminiumfolie. Laat in 45- 60 min. gaar worden in de oven, hussel elke 15 min. even om en controleer de gaarheid. Je kunt ze meteen warm eten, of af laten koelen en op een ander moment gebruiken, ze zijn warm en koud lekker.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK