Bietjes – een basisbereiding

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens een heel lekkere pesto, maar…
Bekijk het receptBleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in…
Bekijk het receptMaak gerust een ruime portie bieten klaar volgens dit recept, en varieer met de blokjes in een salade, warm met wat peterselie, met vis samen, door de pasta, van alles kan. In een afgesloten bakje in de koelkast hou je ze een week goed.
Ingrediënten
1 portie bieten, olijfolie, balsamico azijn, zout (probeer eens Keltisch – of Himalaya zout: daar zitten goede mineralen in!)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de rode bieten en snijd ze in blokjes. Doe ze in een ovenschaal en strooi er wat zout over. Giet er royaal olijfolie over en besprenkel er een paar el azijn over. Hussel even om en dek af met een deksel of een vel aluminiumfolie. Laat in 45- 60 min. gaar worden in de oven, hussel elke 15 min. even om en controleer de gaarheid. Je kunt ze meteen warm eten, of af laten koelen en op een ander moment gebruiken, ze zijn warm en koud lekker.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 397
- Volgende »