Bietjes met yoghurtsaus

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
En dat is dan week drie voor een recept met tuinbonen! Ze zijn er maar kort, dus ik leef me…
Bekijk het receptEen jaar geleden probeerden we het voor het eerst, palmkool in de zomer. Way back in America is cavolo nero, zoals palmkool…
Bekijk het receptIn Turkije eten ze rode bieten graag als salade met yoghurtsaus, maar ook warm is deze combinatie uitstekend. Lekker met falafel of kleine gehaktballetjes en rijst of gierst!
Ingrediënten
700 g rode bieten, 1 sjalotje, 1 teen knoflook, kneepje citroensap, 300 ml yoghurt, scheut olijfolie, p&z, ½ tl kaneel, handje verse peterselie
Bereiding
Kook de bieten in hun schilletje gaar in ruim water, afhankelijk van de grootte van de bieten duurt dat 45 min tot 1 uur. Prik voorzichtig met een scherp mes, maar niet te vaak, want dan bloeden ze leeg. Maak intussen het sausje. Snijd het sjalotje zo fijn als je kunt en doe het in een kommetje. Pel het teentje knoflook en pers het bij de sjalot. Doe er een snuf zout op en een kneepje citroensap en roer even om. Meng er dan de yoghurt, olijfolie en een snuf kaneel door. Was de peterselie en hak het fijn. Als de bieten gaar zijn, laat je ze schrikken onder de koude kraan. Snijd boven- en onderkant er af en wrijf het velletje eraf. Snijd ze in partjes of blokjes en serveer met de saus. Strooi er op het bord wat peterselie over.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 397
- Volgende »