Frisse salade van winterpostelein

saklade van winterpostelien met sinaasappel en walnoten

geschreven door Kievit op 22 februari 2019

Winterpostelein is elke keer weer een lekker frisse toevoeging aan de winterse kost. Wat een geluk, dit kleine groene spul! Deze keer combineerde ik hem met zo’n mooie bloedsinaasappel en wat walnoten. Simpel en heel smakelijk, zo hebben we het graag bij Kievit.

Nico’s wijntip

Château Grand Launay Sauvignon Gris 2016

Uit de aromatische sauvignon gris druif maakt Pierre Henri Cosyns deze elegante, sappig-droge witte wijn. Deze druif krijgt een klein blosje als de rijpheid volmaakt is. Het effect hiervan is ook dat de rijpe tonen van de druif terugkomen in de wijn. Meer geurdiepte en smaak ten opzichte van sauvignon blanc. Droog, geurig en fijn in balans.

Ingrediënten

  • 1 zakje winterpostelein
  • 1 sinaasappel
  • handje walnoten of hazelnoten
  • voor de dressing:
  • 5 el olijfolie
  • 1 tl zachte honing
  •  2 el azijn
  •  ½ tl mosterd
  • p&z
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 15 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Was de winterpostelein en slinger droog. Klop de dressing van olie, azijn, mosterd, honing en p&z. Pel de sinaasappel en snijd in kleine stukjes. Meng de sinaasappelstukjes en dressing met de winterpostelein. Rooster de noten en hak ze grof en strooi die vlak voor het serveren over de salade.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!