Bietjes met yoghurtsaus

Bietjes met yoghurtsaus

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een Brits kaasje. lekker cultuurmixen!…

Bekijk het recept

Pastinaak uit de koekenpan

pastinaak gebakken met paprika, geserveerd met gierst en gehaktballetjes

Pastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…

Bekijk het recept

In Turkije eten ze rode bieten graag als salade met yoghurtsaus, maar ook warm is deze combinatie uitstekend. Lekker met falafel of kleine gehaktballetjes en rijst of gierst!

Ingrediënten

700 g rode bieten, 1 sjalotje, 1 teen knoflook, kneepje citroensap, 300 ml yoghurt, scheut olijfolie, p&z, ½ tl kaneel, handje verse peterselie

Bereidingstijd: 65 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Kook de bieten in hun schilletje gaar in ruim water, afhankelijk van de grootte van de bieten duurt dat 45 min tot 1 uur. Prik voorzichtig met een scherp mes, maar niet te vaak, want dan bloeden ze leeg. Maak intussen het sausje. Snijd het sjalotje zo fijn als je kunt en doe het in een kommetje. Pel het teentje knoflook en pers het bij de sjalot. Doe er een snuf zout op en een kneepje citroensap en roer even om. Meng er dan de yoghurt, olijfolie en een snuf kaneel door. Was de peterselie en hak het fijn. Als de bieten gaar zijn, laat je ze schrikken onder de koude kraan. Snijd boven- en onderkant er af en wrijf het velletje eraf. Snijd ze in partjes of blokjes en serveer met de saus. Strooi er op het bord wat peterselie over.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Noedels met rode kool

Jawel, rode kool is een zomergroente!

Bekijk het recept

Gevulde zappho

Met bleekselderij, ei, kaas en peper

Bekijk het recept